Bad Boys II (2003)

    To kække, sorte politimænd må helt op i det røde omdrejningsfelt, da en større sending Ecstasy-piller er på vej i land i Florida.


    BULDER OG BRAG

    Sammenhængende film:

    Bad Boys (1995)
    Bad Boys II (2003)
    Bad Boys 3 (2017)

    Trods 2,5 times spilletid og oceaner af tomhjernet actionkomik leverer "Bad Boys II" alligevel en tand bedre underholdning end den første film i serien.

    Bekostet action
    Det skyldes blandt andet, at instruktør Michael Bay hér går hele vejen i den bekostede action og fokuserer en anelse mindre på makkerparrets mange interne "neger"-jokes, uden at man dog på nogen måde skal forvente, at filmen går ram forbi.

    Ecstasy i Florida
    Politimakkerparret Marcus og Mike har succes med at fange forbrydere i Florida, men de kommer alligevel ud på kanten, da narkobagmænd med penge- og våbenpungen i orden entrer halvøen med oceaner af Ecstasy-piller, godt gemt af vejen i sammensyede lig.

    Træd på speederen!
    Nu må de to rapkæftede sorte betjente træde på speederen, trykke på aftrækkeren og hive afvæbnende vitser ud af ærmet som aldrig før. For jagten kommer ikke til at foregå i stilhed.

    Pænt under lavmål
    Plottet er velkendt, personerne ualmindelig stereotypt karikerede, og humoren er de fleste steder pænt under lavmål. Tilbage er den rå action, og dén er filmens egentlige og markante fremdrift.

    Saftig action
    Med masser af helt ekstremt saftige biljagter, tusindvis af smadrede luksusbiler, lyden af potente motorer til vands, lands og i luften - og naturligvis eksplosioner - udgør "Bad Boys II" en reel kilde til pirrende underholdning for den actionhungrende.

    Himmelvendte øjne
    Således føles de 2,5 timer ikke overvældende i overkanten. Hvor mange himmelvendte øjne man end måtte sende undervejs over det platte humorniveau, er man altså alligevel betaget af det heftige set up, hvor man fornemmer det halve milliards budgets afsmitning.

    Herlige superskurke
    Martin Lawrence og Will Smith leverer ved gud ikke stort skuespil. Lidt mere power er der over Jordi Mollàs og Peter Stormares superskurke (læg især mærke til Stormares liderlige tungespids, da han møder Marcus' narkobetjentsøster i en ombygget lastvogn).

    Ekstremt lydniveau
    Masser af musik (hip hop såvel som originalt komponeret) lægger niveauet for støj, hvis ikke man i forvejen var overvældet over det helt igennem ekstreme lydniveau.



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2003, USA, Action, Komedie, Biler på film, 147 min.

    Dansk titel: Bad Boys 2
    Instr: Michael Bay Prod: Jerry Bruckheimer Manus: Ron Shelton Baseret på: karakterer af George Gallo Foto: Amir Mokri Klip: Roger Barton, Mark Goldblatt, Tom Muldoon Mus: Trevor Rabin