Summer Rental (1985)

  Hvad der skulle være idyllisk og solslikkerisk sommerferie ender i total håbløshed for en lille familie.


  TYND KOMEDIE

  "Summer Rental" er endnu en af disse indholdsløse familiekomedier om en stresset mand, der tager på ferie med sin familie for at - tror han - slappe af og nyde livet i en måneds tid.

  Naturligvis bliver ferien langt fra afslappende, men derimod temmelig rædselsfuld, og alt går galt. Men i amerikanske komedier som denne bliver der også rådet bod på dét: En happy ending er under opsejling. Familien får efter megen tortur endelig oprejsning.

  Uheldig familiefar
  I denne film er det John Candy, der er den uheldige familiefar, og han egner sig jo perfekt til at spille hovedrollen i en falde-på-halen-komedie som denne. Jack Chester hedder han, og han har lejet et rigtig luksushus, tror han, men efter et par dage kommer en rig familie og påstår, det er deres hus, hvad det også er.

  Jack har taget fejl af Beach Road og Beach Lane. Huset på Beach Lane er naturligvis langt mere forfaldent og rædselsfuldt placeret lige ud til en offentlig sti ned mod stranden. Og inden længe har Jack beskadiget sit ben, så han må blive hjemme, mens resten af familien forlyster sig.

  Vinden & familien i ryggen
  Men Jack kommer alligevel i kontakt med en gammel søulk, der lærer ham at sejle. Så da Jack vil vinde en lille krig mod en lokal rigmand, der tror, han er noget og som vil smide familien ud af huset, fordi Jack har lavet et hul i hans flotte sejlbåd, har han gode odds, for han har både vinden og familien i ryggen..

  Der er ingen fantasi i Jeremy Stevens' og Mark Reismans historie, der uoriginalt følger alle tidligere lignende komedier ned til mindste detalje.

  Forudsigeligt karikeret
  Familiens personer er overfladisk og særdeles forudsigeligt karikeret. Jack har en ung datter, hvis bryster netop er begyndt at stritte frem bag bh'en - hun er vild med livredderne - og de med hende.

  Jack har en søn, der gerne vil være stærk og mandig og som klapper sin far i hænderne, når denne småfed og almindelig har tænkt sig at slå et par særdeles trendy fyre i beach volley - og hvor skuffet og flov bliver sønnen ikke bagefter..

  Kaotisk latterligt
  Den gamle søulk og hans folk er kaotisk latterligt fremstillet, det er ikke engang morsomt - det er råplat.

  Der er ganske få elementer i "Summer Rental", som man kan komme til at grine ad, men de få scener er bestemt ikke værd at vente på.

  Også alt for lidt af John Candys ellers så elegant morsomme skuespil.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2017

  Fakta om filmen

  1985, USA, Farce, Komedie, 84 min.

  Dansk titel: Alle tiders sommer
  Instr: Carl Reiner Prod: George Shapiro Manus: Jeremy Stevens, Mark Reisman Foto: Ric Waite Klip: Bud Molin Mus: Alan Silvestri