The Winter Guest (1997)

  På årets koldeste dag får en kvinde uventet besøg af sin mor, og deres komplicerede diskussioner akkompagneres af sønnens spirende kærlighedsliv.


  STILFÆRDIGT SMUKT

  Tiltalende og behagelig i sin stilfærdighed er Alan Rickmans instruktørdebut "The Winter Guest" et fint bud på alternativ søndagsunderholdning. Billederne fra det skotske er smukke, skuespillet er overbevisende, historien er rolig og uhøjtidelig.

  Svært mor/datter-forhold
  Frances får uventet besøg af sin mor, Elspeth, i den lille skotske havneby, hvor hun bor. Man fornemmer hurtigt, at mor og datter ikke har det bedste forhold - de kan rent faktisk ikke udstå hinanden. Moderen kritiserer alt ved sin datter, mens datteren forgæves forsøger at værge for sig og tage til genmæle.

  Ved den tilfrossede havn
  Frances' 15-årige søn, Alex, har i byens vinterkolde gader travlt med at forelske sig i en jævnaldrende pige. Et par ældre damer går voldsomt op i at komme med til så mange jævnaldrendes begravelser som muligt. To skoledrenge pjækker fra skole og småfryser foran et lille bål i det fri tæt ved den tilfrossede havn. Taler om livet og "dén slags".

  Charmerende små historier
  Disse er filmens omdrejningspunkter, fortalt i krydsklip, der ind imellem ikke synes helt logisk sammenkædet. Men hver for sig er historierne charmerende og engagerende.

  Vinterkoldt delikat
  Mor og datter går en lang tur i kulden - en tur, der, ligesom resten af filmen, indeholder mange spidsfindige dialoger krydret med vinterkoldt delikat fotografering.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1997, Storbritannien, USA, Drama, Teenagere, 104 min.

  Dansk titel: Vintergæsten
  Instr: Alan Rickman Prod: Ken Lipper, Edward R. Pressman Manus: Sharman MacDonald, Alan Rickman Baseret på: roman af Sharman MacDonald Foto: Seamus McGarvey Klip: Scott Thomas Mus: Michael Kamen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation