Spellbound (1945)

    En kvindelig psykiater sættes på en hård prøve, da en ny kollega viser sig at være besat af traumer fra fortiden.


    TRAUMER FRA FORTIDEN

    "Spellbound" er ingen undtagelse i Hitchcocks kreative filmproduktion: Solidt opbygget og glimrende fortalt spænding, båret af et par fremragende skuespillerpræstationer. Ingrid Bergman spiller psykiateren Constance Peterson, der med det samme forelsker sig i sin nye overordnede, John Ballantine.

    Traumer fra fortiden
    Forelskelsen er gengældt, men den sættes hurtigt på en hård prøve, da John viser sig at være besat af ækle traumer fra fortiden. Eller er det nu også fortiden? Det er op til Constance at finde nøglen til Johns besværede sind, så kærligheden forhåbentlig kan få frit spil. Men det kræver en sej og ikke ufarlig kamp.

    Klassisk Hitchcock-stemning
    "Spellbound" rummer den gode, klassiske Hitchcockstemning. Billederne er virtuost komponeret, historien ligeså. Man bliver opslugt af den spændende udvikling i historien - selvom det ikke er alle dele, der er lige svære at forudse. Johns drømme sat i scene er små mesterværker i sig selv.



    Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1945, USA, Thriller, Mystik, Romantik, 109 min.

    Dansk titel: Troldbundet
    Instr: Alfred Hitchcock Prod: David O. Selznick Manus: Ben Hecht, Angus Macphail Baseret på: roman af Francis Beeding Foto: George Barnes, Rex Wimpy Klip: William Ziegler, Hal C. Kern Mus: Miklos Rozsa
    Priser
    • AA - Bedste musik
    • AAN - Bedste film
    • AAN - Bedste birolleskuspiller (Chekhov)
    • AAN - Bedste instruktør
    • AAN - Bedste fotografering
    • AAN - Bedste visuelle effekter