A Map of the World (1999)

    En familiemor bliver anklaget for overgreb mod børn, lige efter, hendes venindes datter er druknet.


    SVÆR AT SLUGE

    Sigourney Weaver spiller flot og troværdigt i en for hende anderledes udfordrende rolle som Alice Goodwin. Hun får sin sag for, da hun havner i kvindefængslet på løse beskyldninger om overgreb mod børn.

    Voldsomt tragedie
    Ikke længe forinden har hun måttet gennemleve en voldsom tragedie, da hendes venindes datter druknede i andedammen, mens Alice passede hende. Der er altså mange gode grunde til at gå ned med flaget, men Alice holder fanen højt, fast besluttet på, at sagen nok snart skal komme i orden. Hun finder også en god støtte i sin mand.

    Usentimentalt
    Et overvejende positivt filmbekendtskab, der holder sig pænt på afstand af det sentimentale – i hvert fald det meste af tiden. Men det ventes hele tiden, at filmen skal ændre karakter, især på baggrund af den danske titel, "Falsk anklage", der unægtelig angiver, at et eller andet må skulle ske...

    Storspillende Weaver
    Sigourney Weaver er som nævnt storspillende, men der er faktisk ikke en eneste dårlig skuespillerpræstation i filmen. Den dramatiske udvikling i historien bliver dog for bombastisk og anmassende til, at filmen kan holde det meget medrivende niveau, som den byder på i starten.



    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1999, USA, Drama, Børn på film, Fængselsfilm, 120 min.

    Dansk titel: Falsk anklage
    Instr: Scott Elliott Prod: Kathleen Kennedy, Frank Marshall Manus: Peter Hedges, Polly Platt Baseret på: roman af Jane Hamilton Foto: Seamus McGarvey Klip: Naomi Geraghty, Craig McKay Mus: Pat Metheny
    Priser
    • GG-N - Bedste skuespillerinde (Weaver)