La femme d'a coté (1981)

  Et ægtepar flytter ind i et tomt hus i en lille landsby. Og helt tilfældigt bor hendes ekselsker lige overfor. Så nu bliver der ballade.


  KLASSISKE JALOUSI-VIBRATIONER

  Bestemt ikke en af Francois Truffauts bedste film; her spilles på helt banale toner fra start til slut. Af samme grund formår bliver filmen aldrig særligt interessant, den løber hurtigt ud i det ganske trivielle, hvor hele herligheden er mere end let at gennemskue.

  En voldsom fristelse
  En yngre Gérard Depardieu spiller den uheldige, lykkeligt gifte, Bernard, hvis ekskæreste, Mathilde, og hendes noget ældre mand helt tilfældigt flytter ind i det tomme hus lige overfor.

  Drifterne i kog
  Nu er gode råd dyre, for Bernard er ikke interesseret i at få sit gode ægteskab ødelagt, men samtidig kan han ikke styre drifterne, og det får fatale følger.

  Skuffende
  Skuespillet er i orden men heller ikke mere. En trist og enkel iscenesættelse sætter ikke skub i den skuffende historie, så filmen giver ikke megen underholdning.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1981, Frankrig, Drama, Romantik, 110 min.

  Dansk titel: Kvinden overfor
  Instr: François Truffaut Prod: François Truffaut Manus: Jean Aurel, Suzanne Schiffman, Francois Truffaut Foto: William Lubtchansky Klip: Martine Barraqué Mus: Georges Delerue