The Legend of Bagger Vance (2000)

    For at overleve depressionstiden planlægger en lille amerikansk by en golfturnering, hvor også det lokale håb kan deltage.


    UBESKRIVELIGT VAMMEL SAGA

    Robert Redford instruerer med de nationale glædestårer i øjenkrogene dette fuldbyrdet vamle drama om svigermors drøm, der bliver til en rigtig mand og giver nyt håb for hele Amerika.

    Det lokale håb
    I forfærdelige nedgangstider forsøger en plaget amerikansk sydstatsby at få hjulene til at løbe rundt. Man henter to berømte golfspillere til byen og sætter dem op imod det lokale håb, der tidligere kunne det dér med at svinge en golfkølle, men som pro tempore er en drikfældig krigsveteran.

    Giver den hele armen
    De tre golfspillere giver den hele armen, men selvom det lokale håb har fået en golflegende som rådgivende caddie, bliver det meget svært at holde koncentrationen fanget om spillet.

    Drukner i egen vamlen
    Skuespillet er ind imellem sådan set næsten ok, men alle rollerne er latterligt tyndt skrevne. Alle er de belemret med moralske, livsfilosoferende replikker, der hurtigt drukner i egen vamlen.

    Klistret og flødebollet
    Matt Damon er ikke set mere klistret og flødebollet, ligesom Will Smith i en overfladisk hverken-eller-rolle med præcisionssarkasme leverer en virkelig skidt præstation. Overlang og næsten kun egnet for golfentusiaster.



    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2000, USA, Drama, Sport, Fantasi, Børn på film, 121 min.

    Dansk titel: Legenden om Bagger Vance
    Instr: Robert Redford Prod: Jake Eberts, Michael Nozik, Robert Redford Manus: Jeremy Leven Baseret på: roman af Steven Pressfield Foto: Michael Ballhaus Klip: Hank Corwin Mus: Rachel Portman