The Virgin Suicides (1999)

    Fem teenagesøstre ligger under for deres mors grusomme opdragelsesmetoder, og det bliver for meget for de unge kvinder.


    LIDT FOR SÆRPRÆGET HISTORIE

    Coppola-familien viste her lidt nye sider af sig selv: Det er nemlig Francis Fords datter, Sofia Coppola, der har skrevet og instrueret denne mørkhumoristisk-bizarre fortælling om fem teenagerpigers traumatisk korte liv.

    Tyrannisk mor
    Fem teenagedøtre i alderen 13-17 år ligger under for deres tyranniske mor, der ikke under nogen omstændigheder vil se sine døtre fjolle omkring med drenge. Alligevel beslutter hun sig for – i samråd med sin undertrykte mand – at give pigerne en chance til et afdansningsbal.

     

    Låst inde bag mors tremmer

    På dette tidspunkt har den yngste datter allerede begået selvmord. Men det forhindrer ikke moren i at gå i baglås, da en af de andre døtre ikke kommer hjem til tiden efter ballet. Nu bliver pigerne for alvor låst inde bag mors tremmer. Alt det sjove i livet bliver bandlyst, så man kan nok regne ud, i hvilken retning de bankende teenagepigehjerter slår.

     

    Lægger lovende ud

    Filmen lægger lovende og inspireret ud med en serie akavede og skæve portrætter af en provinsbys indbyggere. Her præsenterer Sofia Coppola os for nye, opfindsomme roller til lidt fastlåste skuespillere, og det er en af de rigtig gode sider ved filmen. Således kan vi opleve både James Woods, Kathleen Turner og Scott Glenn i helt nye rolletyper, og de er virkelig i topform.

    En tand for meget
    Hvor filmen lagde positivt og alternativt ud, flader den efterhånden ud og bliver noget søgt. Dramaet får ganske enkelt en tand for meget i retning af det vildt bizart-komiske.



    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1999, USA, Drama, Homoseksuelt tema, Teenagere, Coming of Age, 93 min.

    Dansk titel: The Virgin Suicides
    Instr: Sofia Coppola Prod: Julie Costanzo, Francis Ford Coppola, Chris Halsted, Dan Halsted Manus: Sofia Coppola Foto: Edward Lachman Klip: Melissa Kent, James Lyons Mus: Air