No Man's Land (2001)

  To fjender i krigen på Balkan havner sammen i en skyttegrav og er nødt til at samarbejde for en kort bemærkning.


  VIDUNDERLIG SORT HUMOR

  Det er dejligt, når nogen tør tage lidt gas på alvoren. Særligt når det medfører en vellykket film. Instruktøren Danis Tanovic har med filmen, "No Man's Land", skabt en befriende komisk ramme omkring et grundlæggende brandalvorligt emne.

  Ganske forførende
  Det er den vovede og groteske - og ganske forførende historie om to kæmpende fjender i Balkankrigen, der havner i en penibel situation, da en soldat er blevet placeret ovenpå en mine, der sprænger i luften, når han flytter sig.

  Hadet slår gnister
  Hadet slår gnister mellem de to fløje, samtidig med at de er nødt til at forsøge at samarbejde. En gruppe franske FN-soldater kommer til for at hjælpe, men end ikke minøren kan hjælpe. Et engelsk tv-hold har fået nys om begivenheden og gør den til en stor nyhed.

  Komisk alvor
  Situationen er komisk, og historien tillader oven i købet ekstra fniseri, da den stakkels underminerede mand skal på toilettet. Det kan han jo af gode grunde ikke komme.

  Situationsfornemmelse
  Det er en strålende humor og situationsfornemmelse, der skaber denne gode film af særdeles alternativ kaliber. Hele herligheden minder på flere måder om et skuespil: der er ikke mange forskellige scener, og spil og fotografering er intimt og koncentreret om den samme location i skyttegraven.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2001, Frankrig, Bosnien/Hercegovina, Italien, Belgien, Storbritannien, Slovenien, Krig, Krigsdrama, 93 min.

  Dansk titel: Ingenmandsland
  Instr: Danis Tanovic Prod: Marc Baschet, Frédérique Dumas-Zajdela, Cédomir Kolar Manus: Danid Tanovic Foto: Walther van den Ende Klip: Fransesca Calvelli Mus: Danis Tanovic
  Priser
  • AA - Bedste udenlandske film
  • CAN - Bedste manuskript
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering
  • GG - Bedste udenlandske film