På tro og love (1955)

    En smart skattefidus får et ellers lykkeligt ægtepar til at lade sig skille. Men hvordan kommer det til at fungere?


    SÆRDELES VELOPLAGT LYSTSPIL

    Som overskriften proklamerer, er der her tale om et dansk lystspil af yderst veloplagt karakter: "På tro og love" giver den gas fra første scene og lever højt på sin forbilledlige evne til at fastholde stemninger og idéer i stedet for at springe rundt og proppe i med ekstra fyld.

    Smart skattefidus
    Filmen er et festligt indblik i en smart skattefidus, som ægteparret Hans og Grete får nys om. Hvis de lader sig skille, kan de spare en hel masse penge på selvangivelsen hvert år.

    Personlige kriser
    Så det gør de. Men det afstedkommer visse problemer. For det første skal der jo foreligge et egentligt incitament til handlingen, og når de formelle sider af sagen er klaret, opstår de personlige kriser i kølvandet.
     

    Elsker hverandre?

    Elsker de nu stadig hinanden? Hvad tror omverdenen? Hvilke signaler skal man udsende, osv. Det skal snart vise sig, at tilværelsen som skilt ægtepar måske alligevel ikke kan svare sig i længden.

    Sprudler af inspiration
    Skuespillerne sprudler af inspiration og er i sikre hænder hos instruktør, Torben Anton Svendsen. En stor del af æren for det skønne lystspil skal dog tilskrives Erik Ballings og Knud Poulsens manuskript, der bærer tydeligt præg af Ballings geniale indfald. Ballings makker, Henning Bahs, er dekoratør på filmen.



    Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1955, Danmark, Komedie, 86 min.

    Dansk titel: På tro og love
    Instr: Torben Anton Svendsen Prod: Erik Balling Manus: Erik Balling, Knud Poulsen Foto: Verner Jensen, Jørgen Skov Klip: Carsten Dahl Mus: Kai Normann Andersen
    Priser
    • BD - Bedste film
    • BD - Bedste birolleskuespiller (Sprogøe)