Blood Work (2002)

    Efter en hjertetransplantation tvinges en pensioneret FBI-agent ud på en personlig og hæsblæsende opgave.


    EASTWOOD I FIN FORM

    Ingen trofaste Eastwood-fans ville nogensinde hævde, at nu er manden blevet for gammel til at indspille film. Det er der en god grund til: Selvom Clinten stadig fabrikerer højoktans-spændingsfilm med sig selv i hovedroller med pulsen oppe, har han alligevel en uhøjtidelig indstilling til sin egen aldring, så rollerne tilpasses fint hans alder.

    Nyopereret eksagent
    I dette tilfæde spiller Eastwood en pensioneret FBI-agent, der stadig er ved at komme sig oven på en hjertetransplantation. Han bor alene på en båd i den lokale havn og forsøger at holde modet oppe.

    En umenneskelig opgave
    En dag kontaktes han af en desperat kvinde, hvis søster er blevet myrdet. Hun vil have ham til at opklare mordet, hvilket selvfølgelig er en nærved umenneskelig opgave for en hjertepatient. Men da kvinden fortæller ham, at det er den myrdedes hjerte, han bærer, kan agenten ikke sige nej.

    Charme og raffinement
    Det er disse forhold, der giver historien en charme og et raffineret spændingsniveau. Hele hurlumhejet med opklaringsarbejdet og jagten på morderen klarer Clint på rutinen: Det er ganske banalt og klichémættet, men underholdende. Clint selv leverer filmens største præstation, han får en smule modspil af Wanda De Jesus' charmerende Graciella Rivers, mens Jeff Daniels er en skuffelse.



    Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024