Mimic (1997)

  Nogle mærkelige og aggressive væsener går amok i undergrundsbanen og skaber kaos for en gruppe modige mænd og kvinder.


  GYS UDEN HJERNE

  Stemninger i form af lys- og lydeffekter er der nok af i denne særdeles farvestrålende gyser. Det kniber lidt mere med hjernen bag. Historien lader en del tilbage at ønske, og det smitter i høj grad af på gyset.

  Uhyggelige gespenster
  I et forsøg på at kurere en ækel virus foretager doktor Tyler nogle omfattende forsøg. Da forsøgene fører til dannelsen af nogle uhyggelige gespenster (med forkærlighed for skumle mørke tunnelbaner), blegner de gode resultater på virussen noget.

  En rigtig gutterkvinde
  Tyler viser sig dog som en rigtig gutterkvinde og tager - sammen med en håndfuld ufrivillige frivillige - sagen i egen hånd, da sure og blodtørstige monstre går amok i tunnelbanen.

  Tyndbenet gys
  Danske Ole Bornedal er medproducent på denne flotte men særdeles tyndbenede gyser. Det mærkes, at inspirationen er hentet fra klassikere af anderledes høj kaliber. I "Mimic" forsvinder det meste ud i tunnelbanens mørke dyb.

  Af og til hårrejsende
  Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at man på trods af den trist uinspirerede historie og et rutine- og klichépræget skuespil kan opnå visse situationer af skræk og rædsel, hvor både hår og hænder stritter og fægter vildt i alle retninger.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1997, USA, Gyser, Science Fiction, 105 min.

  Dansk titel: Mimic
  Instr: Guillermo del Toro Prod: Ole Bornedal, B.J. Rack, Bob Weinstein Manus: Guillermo del Toro, Matthew Robbins Foto: Dan Laustsen Klip: Patrick Lussier Mus: Marco Beltrami