Braindead (1992)

    Efter at være blevet bidt af en sjælden rotteabe, udvikler en ældre kvinde sig til et monster. Alt, hun rører ved, bliver ligesom hende.


    SPLAT, DER RYKKER

    Den newzealandske instruktør Peter Jackson jonglerede imponerende plat med blod, splat og dårlig smag i sine unge dage. Således også med "Braindead" - en umanerligt hjernedød historie, der er afskyeligt usmagelig, men samtidig uimodståeligt morsom!

    Bidt af en rotteabe
    En ældre kvinde - der i forvejen er en dominerende tyran, der holder sin voksne søn i meget kort snor - bliver bidt af en sjælden rotteabe og udvikler sig snart til et monster. Alt, hvad hun bider, udvikler sig hurtigt i samme retning, og snart har sønnen en hel hær af monstre vaklende rundt i sit hus. Og de vil alle have ham til aftensmad..

    Stilfærdig start
    Filmen begynder ganske stilfærdigt og tilforladeligt, men man fornemmer hurtigt, at Jackson vil ind ad samme spor som debutfilmen Bad Taste (1987).

    Meget klamt og blodigt
    Længere fremme mod slutningen bliver det virkelig MEGET klamt og blodigt - og på trods af den skarpt ironiske distance næsten for meget. Det er ind imellem svært helt at få øje på den dybere humoristiske mening med "Braindead". Imponerende afskyeligt frembragt splat.



    Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1992, New Zealand, Farce, Gyser, Komedie, Zombiefilm, 96 min.

    Dansk titel: Braindead
    Instr: Peter Jackson Prod: Jim Booth Manus: Stephen Sinclair, Frances Walsh, Peter Jackson Foto: Murray Milne Klip: Jamie Selkirk Mus: Peter Dasent