Children of the Corn (1984)

    En flok hjernevaskede børn og teenagere har slået deres forældre ihjel og fører en dramatisk krig mod alt liv i en øde by.


    MORD I MAJSMARKEN

    Endnu en Stephen King-historie bliver her voldtaget af et filmhold: "Children of the Corn" placerer sig i den næsten endeløse række af charmeforladte filmatiseringer af gysermesterens bøger.

    Mærkværdige begivenheder
    Burton Stanton og hans kæreste Vicky kører glade og frejdige gennem endeløse majsmarker for at holde en lille, hyggelig ferie på landet. Undervejs påkører de en dreng, der dog hurtigt viser sig at være død i forvejen, og nu begynder en hel stribe af højst mærkværdige begivenheder - en regulær prøvelse for storbyparret.

    Morderisk anlagte børn
    En nærliggende by ligger fuldstændigt øde hen, forladt og uhyggelig. Og dog: Det viser sig, at det hér vrimler med børn. Og alle er de hjernevaskede og yderst morderisk anlagt, anført af en "åndelig leder" midt ude i majsmarkerne.

    Uudnyttede skrækscenarier
    Et lille plus ved filmen er den effektivt knugende fornemmelse af at være forladt i denne øde by med den evigt lurende trussel. Den "skræmmende evighed" i form af enorme, indesluttende majsmarker udnyttes desværre slet ikke optimalt som gysereffekt. Heri ligger ellers mængder af skræmmende, klaustrofobiske skrækscenarier.

    Primitiv formidling
    De stærkt overnaturlige temaer retfærdiggøres på ingen måde i den overfladiske og primitive formidling. De "satanificerede" børn og unge forekommer særdeles latterlige og markant utroværdige. De to voksne helte vakler - på baggrund af de mange klichéer - rundt i en grinagtig,  lille boble. Efterfulgt af (bevar mig vel) hele seks sequels.



    Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1984, USA, Gyser, Thriller, Børn på film, Teenagere, 88 min.

    Dansk titel: Children of the Corn
    Instr: Fritz Kiersch Prod: Donald P. Borchers, Terence Kirby Manus: George Goldsmith Baseret på: novelle af Stephen King Foto: Raoul Lomas Klip: Harry Keramidas Mus: Jonathan Elias
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation