Telling Lies in America (1997)

    En ungarskfødt teenagedreng får alle tiders chance i USA, da en poulær radiovært tager ham under sin vinge.


    SUCCES OG NEDERLAG

    Rart med en amerikansk film med lidt mere dybde end gennemsnittet. Her kan man opleve en feel good-film med substans og oprigtigt skuespil.

    Søger den store lykke
    Brad Renfro spiller den ungarskfødte teenager Karchy Jonas, der ligesom alle andre drenge på samme alder søger den store lykke. Vi befinder os i 50'ernes USA, og Karchy øjner alle tiders chance for berømmelse, da radioværten Billy Magic søger en hjælper.

    Lever livet fedt
    Snart bliver Karchy den berømte radioværts højre hånd, og det åbner pludselig talrige døre for knægten. Han får lov at køre i Billys enorme bil, tjener rigtig gode penge og lever i det hele taget livet fedt.
     

    Urene metoder

    Men det skal snart vise sig, at Billys metoder ikke er de reneste i verden, og da sagen ender i retten, kan det i værste fald betyde, at Karchy og hans far ikke kan få det amerikanske statsborgerskab, som de ellers drømmer om.

    Succes og nederlag
    Filmens klart mest interessante figur er Karchy, hvis svære overvejelser vi følger på nærmeste hold. Sideløbende med succesen hos radioværten oplever han temmelig mange nederlag, som han er nødt til at tage stilling til.
     

    Uhyggeligt stærk

    Kevin Bacon er uhyggeligt stærk som den smarte radiovært og går virkelig godt i spænd med unge Renfro. Med fin original musik af Nicholas Pike.



    Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1997, USA, Drama, Musik, Teenagere, 111 min.

    Dansk titel: Telling Lies
    Instr: Guy Ferland Prod: Fran Rubel Kuzui, Ben Myron Manus: Joe Eszterhas Foto: Reynaldo Villalobos Klip: Jill Savitt Mus: Nicholas Pike