Deadline (2004)

    Dagbladsfotografen Lasse baserer meget af sit stof på politimanden Martin, men da Martin træder over stregen, begynder det at gå galt.


    FANTASILØS MINIKRIMI

    Fuld fart og effekt på Emma Balcázars filmskoleafgangsfilm: Et svulstigt kriminaldrama, der aldrig finder fodfæste og helt savner fantasi.

    Mangler sammenhæng
    Der er ikke rigtig nogen sammenhæng i den komprimerede historie. Den er et billede på nutidens (2004) hæsblæsende journalistiske hysteri kombineret med en politimand ude af kontrol. Men selve fortællingen drukner i dramaturgisk overfodring og bliver action uden den nødvendige smerte.

    Hektisk arbejdsliv
    Dagbladsfotografen Lasse fører et hektisk arbejdsliv, hvor han tager rundt og afslører dybe hemmeligheder med sit kamera – som oftest tippet af politibetjenten, Martin.

    Følelser ude af kontrol
    Men det ender galt, da Martin går over stregen og bliver suspenderet. Den ambitiøse politimand har svært ved at kontrollere sine følelser, og det bliver en prøvelse for Lasse.

    Energisk, men overfladisk
    Teknisk er filmen energisk og moderne i sit udtryk: Lyssætningen hører til de stærkeste udtryk. Men man savner helt fornemmelse for de fortællemæssige og tekniske virkemidler, der kunne føre "Deadline" ind under huden.



    Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2004, Danmark/KortDok, Krimi, 25 min.

    Dansk titel: Deadline
    Instr: Emma Balcázar Prod: Stine Lauritz Larsen Manus: Emma Balcázar, Elsebeth Nielsen, Stine Lauritz Larsen Foto: Lars Reinholdt Klip: Martin Schade Mus: Hans Martin Landgreen