Fear X (2003)

  Harry vil for enhver pris have klarlagt omstændighederne omkring sin kones mystiske død. Efterforskningen bliver ubehagelig.


  TYND KOP THE FRA WINDING REFN

  Ambitiøse danske Nicolas Winding Refn var så opsat på at lave en engelsksproget film, at han satte alle sejl og efterfølgende gik konkurs. Filmen blev en fiasko.

  Mangel på personligt udtryk
  Selvom "Fear X" byder på interessante filmiske vinkler og ikke er helt uden talent, fornemmer man alligevel tydeligt, at Nicolas Winding Refn ikke formår at komme igennem med et eget personligt udtryk. Han forsøger ihærdigt filmen igennem, men det bliver i høj grad et blandingsprodukt, der er kraftigt inspireret af især David Lynch.
   

  En mørk underverden

  Harry er vagt i et indkøbscenter. Hans kone blev myrdet for noget tid siden, og Harry er fast besluttet på at finde morderen. Ved at gennemse et hav af videooptagelser forsøger Harry at komme nærmere sandheden, og det fører ham ind i en mørk underverden, hvorfra han ikke kan være sikker på at slippe helskindet.
   

  Famlende stil

  Stilen i filmen er elegant men relativ famlende. Man mærker lidt for tydeligt, at ingen i denne produktion har følt sig helt tryg ved projektet. Refns historie savner desuden fuldstændig originalitet, og det giver de ellers dygtige skuespillere umulige odds - replikker og begivenheder falder pinligt til jorden.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  2003, Danmark, Canada, Storbritannien, Brasilien, Thriller, 91 min.

  Dansk titel: Fear X
  Instr: Nicolas Winding Refn Prod: Henrik Danstrup Manus: Hubert Selby Jr., Nicolas Winding Refn Foto: Larry Smith Klip: Anne Østerud Mus: Brian Eno, J. Peter Schwalm
  Priser
  • BD-N - Bedste skuespiller (Turturro)