The Trust (2016)

    To Las Vegas-politimænd får nys om et gigantisk pengeskab og sætter sig for at prøve at åbne det. Men det skal vise sig at blive en særdeles krævende opgave.


    KREATIVT EKSEKVERET

    Med tanke på den enorme og stadigt voksende direkte-til-streaming-filmindustri, som blandt andre den alsidige skuespiller Nicholas Cage yder sit til som bijob, er det kun glædeligt, når der stødes på et produkt, der skiller sig ud fra mængden.

    I hjertet af Guds eget land
    Som det fx er tilfældet med Brewer-brødrenes både spændende og humoristiske krimidrama om politimakkerparret Stone og Waters, der bekæmper kriminalitet i hjertet af Guds eget land, Las Vegas.

    Kreativt eksekveret
    For selvom "The Trust" byder op til dans med endnu en korrupt problematik, er filmen langt fra standard – hertil er den alt for kreativt eksekveret og endda svær at forudsige begivenhederne i.

    Gigantisk pengeskab
    Stone og Waters finder snart sig selv iført masker og med (bore)udstyret i orden. Fra en lejlighed er det nu planen at bore sig vej ned gennem gulvet og ind i et gigantisk pengeskabs sikkerhedsmekanisme. Når først der er hul igennem, er planen, at Stone skal kunne se, hvornår koderne giver et klik, mens Waters forsøger at åbne skabet.

    Håndfladesvedt højspænding
    I disse sekvenser kulminerer filmen i sin håndfladesvedte højspænding og er både teknisk og timingmæssigt fuldt på højde med langt mere vægtige klassikere i genren. Hele tiden assisteret af en sært lunefuld humor, der samtidig afdramatiserer begivenhederne.

    Beundringsværdig balance
    Særligt Cage får noget interessant ud af sin rolle og er i beundringsværdig balance i et hektisk drama. Elijah Wood har gode scener og står faktisk godt til Cage – og i de velskrevne dialoger fremhæves de to betjentes dybe forskelligheder med fin humor.

    Dramatisk puls
    Reza Safinias originalmusik er faktisk ikke ueffen... det er bare en skam, at den pensles rigeligt ud over store dele af handlingen. Men bemærk samtidig, at mange scener står alene i egen dramatisk puls og tæft, bl.a. når højspændingen sitrer mest. Her træder det fint balancerede lyddesign til gengæld ind på egne præmisser og serverer en troværdig klangkulisse.



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, USA, Krimi, Thriller, Drama, 92 min.

    Dansk titel: The Trust
    Instr: Alex Brewer, Benjamin Brewer Prod: Molly Hassell, Michael Nilon, Braxton Pope, Bradford L. Schlei Manus: Benjamin Brewer, Adam Hirsch Foto: Sean Porter Klip: Lauren Connelly Mus: Reza Safinia