The Death of the Self (1992)

    Kriminalbetjentene Morse og Lewis rejser til Italien for at efterforske mordet på en britisk kursusdeltager til noget fidus-psykoterapi.


    MORSE I ITALIEN

    Inspector Morse, sæson 6:

    Dead on Time (1992)

    Happy Families (1992)

    The Death of the Self (1992)

    Absolute Conviction (1992)

    Cherubim & Seraphim (1992)

     

    De britiske kriminalbetjente Morse og Lewis drager til Vincenza i Italien for at efterforske drabet på en ung kvinde, der deltog i en seance hos en psykoterapeut dernede.
     

    En britisk fidusmager

    Klinikken drives af Russell Clark, en tidligere dømt britisk fidusmager, der er godt kendt af Morse – det var Morse, der i sin tid fik ham fængslet. Morse nyder rejsen i den italienske finæstetik på en tilsyneladende overkommelig opgave, og Lewis keder sig og vil hellere hjem til sønnens idrætsdag.
     

    Fjern i blikket

    Da Morse møder en af sine helt store flammer på musikkens scene, en falleret operasanger, der er ved at genoptage sin karraiere i Italien, lyser han op og bliver fjern i blikket, og sangerindens sublime fremførelse får ekstra effekt i de historiske omgivelser.
     

    Arrogancen irriterer

    Sagen skrider langsomt frem, men besværliggøres af det lokale politi, der føler sig intimideret af Morses facon og arbejdsmetoder, der opfattes som arrogante. Det er Morse meget magtpåliggende at få skovlen under Russell Clark, der helt tydeligt skjuler mange kriminelle hemmeligheder, så opholdet i Italien bliver forlænget flere gange.
     

    Atypisk episode

    Episoden her er noget atypisk, ikke mindst fordi den foregår i helt anderledes "eksotiske" omgivelser, men også fordi mordsagen og opklaringsarbejdet er mere uortodokst, end vi er vant til.

     

    En ny verden åbner sig

    Der er stærke og rørende scener, der hårfint berører følelserne bag Morses facade, ikke mindst når musikken i handlingen kommer på banen, og en helt anden verden åbner sig for den sammenbidte opdager. Intensiteten er mere koncentreret om personerne bag end om historien og opklaringsarbejdet, men det er ikke en klar svaghed, muligvis svækkes spændingen blot en anelse.



    Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1992, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 100 min.

    Dansk titel: Jeg'ets død
    Instr: Colin Gregg Prod: Deidre Keir Manus: Alma Cullen Baseret på: Karakterer af Colin Dexter Foto: Peter Greenhalgh Klip: Peter Krook Mus: Barrington Pheloung