Shortbus (2006)

  En kvinde på jagt efter sin første orgasme og et selvransagede bøssepar krydser hinanden på en terapeutisk klinik.


  KULØRT BØSSEHUMOR

  Farveprismerne sprænges i dette spraglede homoseksuelle eventyr, hvor klichéerne i instruktørens og manuskriptforfatterens tænkemåde bliver en solid klods om benet i den frivole historie.
   

  Provokerende intimitet

  Allerede filmens udvidede anslag er en god indikator på filmens super-fantastiske fortællestil, hvor grænseoverskridende og provokerende intimitet, ekstra farvelagte farver og multipervers humor serveres råt for usødet.

  Stemte s'er
  Filmens stil er munter, alternativ og bøsset på den helt særlige niche-kiksede måde, hvor farver og striber og glatbarberede kinder suppleres af rigeligt med transvestitter, blinkende lygter og stemte s'er.
   

  Tumpet historie

  Alt sammen festligt - men meget tidligt hæmmet af den relativt tumpede historie, der går målrettet efter feel-good-klimaks og involverer et hav af pinligt-platte situationer, hvor seksuel eksplicitet må siges at være filmens bedste salgsargument.
   

  En klog sexterapeut

  Et bøssepar prøver desperat at holde kærligheden i live og giver den blandt andet gas i en trekant med en yngre fyr. En tur hos terapeuten skal vise sig at blive starten på et venskab. Den kloge sexterapeut går nemlig til bekendelse: Hun har aldrig oplevet en orgasme. Det har bøsseparret en løsning på!

  Tøseorgasme-fokusgrupper
  Mens parret prøver kræfter med samlivet, føres terapeuten ind i en hemmelig underverden af seksuel nydelse, gruppesex, hardcore tøseorgasme-fokusgrupper og en snavetur med en transvestit.
   

  Skulle gerne ende lykkeligt..

  Det hele skulle gerne ende med lykkeligt stabiliseret parforhold og en skælvende kvindeorgasme - og ovennævnte antydninger peger på, at filmens egen orgasme ikke lader noget tilbage at ønske.

  Kulørt og hektisk
  Filmen har øjeblikke, hvor det kulørte og hektiske skaber nogle gode seksuelle pointer - som regel i en komisk kontekst - men desværre er herligheden generelt præget af præfabrikeret lalle-humor og stereotypiske bøsseprotagonister.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2006, USA, Drama, Romantik, LBGTQ+, 97 min.

  Dansk titel: Shortbus
  Instr: John Cameron Mitchell Prod: Howard Gertler, John Cameron Mitchell, Tim Perell Manus: John Cameron Mitchell Foto: Frank G. DeMarco Klip: Brian A. Kates Mus: Yo La Tengo