A Home at the End of the World (2004)

  En travl bøsse genforenes med sin barndomsven. Da vennen forelsker sig i bøssens kvindelige sambo, bliver det begyndelsen til et trekantsdrama.


  LIDT OM LIVETS FACETTER

  I godt halvanden time trækkes vi igennem en uskadelig men også uinspireret historie om kærlighedslivets små op- og nedture.

  Hjerteligt forudsigelig
  Det er en film i stil med Hella Joofs drama-komedier; meget enkel at gå til, uden udfordringer og hjerteligt forudsigelig. Som teenagere er de nære venner, og det ender sågar med en ordløs fællesspiller under dynen. Nu, knapt ti år senere, genforenes de to unge mænd.

  Jomfrueligt heteroseksuel
  Hvor den ene har fundet sig til rette som praktiserende homoseksuel, er den anden endnu jomfrueligt heteroseksuel, og da han ser sin homoseksuelle vens pinkhårede veninde, bliver det hans egentlige spring ud i seksuallivet. Men nu føler bøssen sig til overs - parret venter oven i købet en krøltop - og et mindre trekantsdrama udfolder sig, nu også med aids helt inde på livet.

  Konstrueret kært
  Det er kært, men det er også konstrueret kært. I de simple roller forsvinder meget af troværdigheden ud i en overdrivelse af typerne: den nuttede, langhårede og lidt naive jomfrudreng er skabt til at vinde teenagepigehjerter, den rebelsk pinkhårede veninde er en rigtig drama queen, men på den søde måde..

  Ingen homo-pangfarver
  Heldigvis er filmens homotema ikke på samme måde smurt på med pangfarver, men der er alligevel ikke rigtig noget ved dette uskadelige teenagerdrama, der bider sig fast.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2004, USA, Canada, Drama, Romantik, LBGTQ+, 97 min.

  Dansk titel: A Home at the End of the World
  Instr: Michael Mayer Prod: John N. Hart Jr., Tom Hulce, Pamela Koffler, Katie Roumel, Jeffrey Sharp, John Wells Manus: Michael Cunningham Baseret på: roman af Michael Cunningham Foto: Enrique Chediak Klip: Andrew Marcus, Lee Percy Mus: Duncan Sheik