Mad Men [1] (2007)

    I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.


    SPLITTELSENS ROLIGE KAOS

    Sammenhængende i denne serie:
    Mad Men [1] (2007)
    Mad Men [2] (2008)
    Mad Men [3] (2009)
    Mad Men [4] (2010)
    Mad Men [5] (2012)
    Mad Men [6] (2013)
    Mad Men [7] (2015)

    Der er ingen grund til massehysteri omkring tv-serien "Mad men", for der er intet hysterisk over oplevelsen, men det kan glæde, at serien har fundet vej ind i så mange tv-seeres hjerter, for den har en sjældent ren og rolig dramaturgi.

    Overskud
    Det er ikke mange tv-serier, eller for den sags skyld spillefilm, der har "Mad men"'s overskud udi kunsten at tegne et stort persongalleri og verdenen omkring det.

    Ægthed og ro
    Grundmaterialet i det komprimerede persongalleri rummer næsten uanede muligheder for udviklinger, men det er lige så meget i den rolige fortællestil, at vi finder den primære kilde til seriens ægthed og ro. Selvom plottets kredsen om det fimsede reklame-fashionable univers udadtil kan synes overfladisk, er det på ingen måde tilfældet.

    Skævt ironisk perspektiv
    Netop i den indgående og detaljerede skildring af det helt særligt snobbede og ublufærdigt selvhævdende miljø fremhæver "Mad men" menneskelige skyggesider i et skævt ironisk perspektiv.

    Udviklingsmuligheder
    Seriens force ligger altså bl.a. i de enkelte personers udviklingsmuligheder, og det står efter første sæson klart, at man kun kan blive overrasket over begivenhederne, efterhånden som de serveres.

    Flugt fra virkeligheden
    Koncentrationen af menneskelig splittelse; utroskab, svigt, hemmeligheder og løgne, væves ind i et net af konstant druk og rygning. Denne flugt fra virkeligheden er symptomatisk for de fleste af seriens personer. Langt de fleste skuespillere er troværdige og stabile. Brugen af musik er i vid udstrækning helt begrænset til en tidstypisk sang under end credits.



    Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024