The Sorcerer's Apprentice (2010)

    En 9-årig dreng støder ved et tilfælde ind i en troldmand, der 10 år efter insisterer på at lære ham op i kunsten at bruge magi.


    STØJ MED TRYLLESTAVEN

    Typisk højtbelagt Disney-eventyr med pomp, pragt og øredøvende støj fra ende til anden. Underholdningen er dog hjemme takket være det teknisk høje niveau og en universel drengedrøms-historie.

    En vaskeægte troldmand
    Da Dave er 9 år, støder han ved et tilfælde på en vaskeægte troldmand, men ligeså tilfældigt trylles selvsamme troldmand inde i en vase i 10 år. Da troldmanden endelig slippes ud af vasen, har han en klar mission med Dave: Han skal læres op som troldmand, og det kommer ikke til at gå stille af sig - ikke mindst fordi, den onde troldmandskonkurrent Horvath hele tiden gør livet surt for troldmanden og hans unge lærling.

    Overdreven stil
    Filmen har klart størst potentiale hos et pre-teen-publikum, der ganske sikkert vil sluge den overdrevne fortællestil med hud og hår. Og det er festligt, farvestrålende og fortryllende alt sammen - i en næsten uudholdeligt stressende ekstremisme.



    Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, USA, Eventyr, Action, Børn på film, Teenagere, 109 min.

    Dansk titel: Troldmanden lærling
    Instr: Jon Turteltaub Prod: Jerry Bruckheimer Manus: Lawrence Konner, Mark Rosenthal, Matt Lopez Foto: Bojan Bazelli Klip: William Goldenberg Mus: Trevor Rabin