The Sorcerer's Apprentice (2010)

  En 9-årig dreng støder ved et tilfælde ind i en troldmand, der 10 år efter insisterer på at lære ham op i kunsten at bruge magi.


  STØJ MED TRYLLESTAVEN

  Typisk højtbelagt Disney-eventyr med pomp, pragt og øredøvende støj fra ende til anden. Underholdningen er dog hjemme takket være det teknisk høje niveau og en universel drengedrøms-historie.

  En vaskeægte troldmand
  Da Dave er 9 år støder han ved et tilfælde på en vaskeægte troldmand, men ligeså tilfældigt trylles selvsamme troldmand inde i en vase i 10 år.

  Da troldmanden endelig slippes ud af vasen, har han en klar mission med Dave: han skal læres op som troldmand, og det kommer ikke til at gå stille af sig.

  Ikke mindst fordi den onde troldmandskonkurrent Horvath hele tiden gør livet surt for troldmanden og hans unge lærling.

  Overdreven stil
  Filmen har klart størst potentiale hos et pre-teen-publikum, der ganske sikkert vil sluge den overdrevne fortællestil med hud og hår.

  Og det er festligt, farvestrålende og fortryllende alt sammen - i en næsten uudholdeligt stressende ekstremisme.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  2010, USA, Eventyr, Action, Børn på film, 109 min.

  Dansk titel: Troldmanden lærling
  Instr: Jon Turteltaub Prod: Jerry Bruckheimer Manus: Lawrence Konner, Mark Rosenthal, Matt Lopez Foto: Bojan Bazelli Klip: William Goldenberg Mus: Trevor Rabin