3:10 to Yuma (2007)

    En landmand forsøger at kombinere ærværdighed med en mindre fortjeneste ved at transportere en berygtet fange til et tog.


    EFFEKTFULD SPÆNDING

    Heftig og højspændt western, der har hjertet på rette sted og formidler det maskuline tema med lige dele autoritet og ukrukket raffinement.
     

    Skyder, før han tænker

    Revolvermanden Ben Wade er en berygtet herre, der ikke er bleg for at skyde, før han tænker. Da landmanden Dan Evans får muligheden for at tage Wade til fange og transportere ham til et fangetog, siger han ja tak.

     

    En udspekuleret herre

    Han vil både gerne slippe for den uro, som Wade skaber i landet, og samtidig tjene $200 for sit besvær. Men Wade er en udspekuleret herre. Selv i håndjern og bevogtet at talrige bevæbnede mænd har han sin helt egen plan.

    Behageligt nedtonet
    Den behageligt nedtonede fortællestil er yderst glædelig. Den vægter den gode historie og de små detaljer i de enkelte roller højere end ramasjang og visuelle effekter.

    Forført
    Således forfører de flotte scener, det følte skuespil (hvor Russell Crowe gør en eminent figur) og den originale(!) – og ikke misbrugte – filmmusik af Marco Beltrami. Helt bestemt en af nyere tids mere nævneværdige westerns.



    Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, USA, Western, Action, Dyr på film, Tog på film, 122 min.

    Dansk titel: 3:10 to Yuma
    Instr: James Mangold Prod: Cathy Konrad Manus: Halsted Welles, Michael Brandt, Derek Haas Baseret på: novelle af Elmore Leonard Foto: Phedon Papamichael Klip: Michael McCusker Mus: Marco Beltrami
    Priser
    • AAN - Bedste musik
    • AAN - Bedste lydmix