Monster: The Josef Fritzl Story (2010)

  Gennem interviews med forskellige venner og bekendte fortælles historien om Josef Fritzl, der gennem 24 år holdt sin datter indespærret i sin kælder.


  VIRKELIGHEDENS GYS

  Denne britiske tv-dokumentar om nyere tids mest uhyggelige familiemonster giver et klamsvedt og lovlig overdramatiseret indblik i Josef Fritzls uhyggelige verden. I 2008 blev det endelig afsløret, at Fritzl gennem 24 år havde holdt sin datter fanget i en mørk kælder under huset, og undervejs gjort hende talrige gange gravid.

  Det ægte gys
  Dokumentaren fokuserer på mulige forklaringer på, hvorfor Fritzl blev som han blev. Dette foregår gennem talrige interviews med tidligere nære venner, lejere og bekendte. Man bliver indfanget af det ægte gys, som historien udgør, også selvom filmen undlader at gå tættere på det faktiske forhold, fx med billeder fra kælderen.

  Brummende gysermusik
  Store mængder arkivbilleder- og film af Fritzl på ferie klippes sammen med de mange interviews af hovedrystende eks-venner, som oftest ledsaget af brummende gysermusik, der er en større filmproduktion værdig. Som sådan er dokumentaren lovlig overdrevet men alligevel båret af uhyggens klamme ånde i det ufattelige scenarie, Fritzl satte gennem 24 år.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  2010, Storbritannien, Dokumentar, Krimi, Biografi, 48 min.

  Dansk titel: Monster: The Josef Fritzl Story
  Instr: David Notman-Watt Prod: David Notman-Watt Manus: David Notman-Watt Foto: Dominic Jones Mus: Gary Kuo
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation