Jägarna 2 (2011)

    En Stockholm-betjent sendes til Norrland for at efterforske mordet på en kvinde. Mistanken falder hurtigt på en lokal betjent, men beviserne mangler.


    BILLIG EFTERFØLGER

    Sammenhængende film:
    Jägarna (1996)
    Jägarna 2 (2011)

    15 år efter den højspændt effektive vildmarksthriller præsterer Kjell Sundvall her en efterfølger, der bedst kan beskrives som billig.

    Uden bid
    Klichémættet venstrehåndsarbejde fuldstændig uden bid, saft og kraft. Det er en film, man ikke får problemer med at glemme hurtigt igen. Stockholmer-betjenten Erik sendes til Norrland, hvor han skal efterforske en sag om en forsvundet kvinde – en sag, der hurtigt udvikler sig til en mordgåde.
     

    Mange lig i lasten

    Eriks mistanke falder snart på den lokale betjent og jæger Torsten, der tydeligvis har mange lig i lasten men samtidig udnytter sin position til at udlægge falske spor. Samtidig tyranniserer han sin kone og papsøn, en teenager der er Eriks nevø. Kampen for at få Torsten dømt spidser til og ender i et forventeligt opkørt klimaks.

    Svulstigt udtryk
    Filmen er teknisk højpoleret med et svulstigt men kønsløst udtryk. Det er desværre ikke meget af vildmarkens spektakulære hemmelighedsfuld, der inddrages. Fokus er fuldt og helt på den tåbeligt klichémættede historie, der nærmest opfordrer til hysterisk overspil (Peter Stormare er anstrengende!). En række bratte klip og talrige genskær i kameralinsen forstærker mistanken om, at filmen er produceret udelukkende for pengenes skyld.



    Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2011, Sverige, Thriller, Krimi, Mystik, 129 min.

    Dansk titel: Jægerne 2
    Instr: Kjell Sundvall Prod: Björn Carlström, Per Janérus, Peter Possne Manus: Björn Carlström, Stefan Thunberg Foto: Jallo Faber Klip: Mattias Morheden Mus: Johan Söderqvist