Olympia 2. Teil - Fest der Schönheit (1938)

  De Olympiske Lege i Berlin 1936 skildret gennem nazisternes idealiserende optik.


  ATLETISK PERFEKTION [2]

  Sammenhængende film:
  Olympia 1. Teil - Fest der Völker (1938)
  Olympia 2. Teil - Fest der Schönheit (1938)

  Den anden af to spillefilmslange dokumentarfilm, som Adolf Hitler bestilte hos Leni Riefenstahl i forbindelse med afholdelsen af De Olympiske Lege i Berlin 1936. For mere detaljeret gennemgang af filmene, læs anmeldelsen af Olympia 1. Teil - Fest der Völker.

  Skønheden
  Den anden film hylder - som titlen antyder - i højere grad en den første den egentlige skønhed ved den ultimativt trænede atlet og dennes krop. Derfor er der også grund til at hævde, at propagandaværdien af den anden film er noget højere end af den første.

  Perfekte kroppe
  Her er særligt i filmens første halvdel langt flere perfekt komponerede sekvenser af perfekt formede kroppe i alle mulige og umulige kameravinklinger. Herefter tegner filmen i højere grad samme mønster som den første og bliver en egentlig gennemgang af de mange idrætsgrene, deres deltagere og finaler.

  Elegant afrunding
  Elegant og bevidst afrundes filmen med de mange lyskegler, der samles i et fikseringspunkt i nattehimlen som den lysende nationalsocialistiske sol, formet af perfekte ariske atleter, klar til kamp for det stortyske rige.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  1938, Tyskland, Dokumentar, Sport, Propaganda, 90 min.

  Dansk titel: Olympia - Skønhedens fest
  Instr: Leni Riefenstahl Prod: Leni Riefenstahl Manus: Leni Riefenstahl Foto: Wilfried Basse m.fl. Mus: Herbert Windt
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation